1 jaar Jools!

één jaar! 12 Maanden! 52 volle weken!

Da’s de tijd die je nodig had om van een klein, lief, onschuldig, veel slapend babietje te veranderen in een ondeugend, actief, ondernemend, lachend, nieuwsgierig mini-mensje!

Ondertussen heb je maar liefst zeven tanden, je eerste woord is een feit (poe voor poes) en je vingertje wijst de hele dag dingen aan. Dingen die je van dichterbij wil bekijken, die wij moeten benoemen of die je zelf wil vasthouden.

Je zegt ook al: mama, papa en oma (maar volgens mij nog niet met het besef dat wij dat dan zijn).

Ik kan het mij écht amper voorstellen dat het nog maar een jaar geleden is dat jij erbij kwam. Langs de ene kant lijkt het al zo veel langer en op andere dagen lijkt het nog maar gisteren. Eén ding is zeker: een jaar geleden veranderde ons leven gigantisch hard voor altijd. Ik had nooit kunnen dromen of raden dat er zo’n geweldig mensje in mijn buik zat te groeien. Als ik terugdenk aan die dansende buik had ik het kunnen weten. Waarschijnlijk was je ook gewoon daarbinnen razend ondernemend en nieuwsgierig. Misschien daarom ook dat je pas twee dagen later dan voorspeld kwam: je was vast nog te druk bezig met het ontdekken van je tijdelijke woning. Want ook hier, in ons huis doe je dat.

We kunnen je geen seconde uit het oog verliezen, want dan zit je gegarandeerd in het katten drankbakje, buiten of zelfs boven (!!). Het beklimmen van de trap op een olympisch tempo is namelijk je allernieuwste hobby. En niet alleen de trap: je wil écht alles beklimmen. Het zal niet lang meer duren voor je zelf op de zetel kan klimmen. Ook de schuifaf en je speeltafeltje gebruik je enkel als klimmuur. Je bent ook een echte waaghals. Als je op de zetel zit, smijt je jezelf eraf (!) zodat je in handenstand op de grond staat, met je benen nog op de zetel. Vervolgens stap je op je handen zachtjes vooruit, zodat je benen ook zachtjes van de zetel glijden. Angst is blijkbaar een woord of gevoel wat jou totaal vreemd is. Dat beloofd nog voor later.

Je verovert niet alleen onze harten, maar ook in de creche ben je een graag geziene gaste. Onlangs vertrouwde één van de verzorgsters daar mij toe “dat het toch altijd zoveel leuker is als jij er bent. Dat je zo ondernemend bent en dat alle andere babies jou volgen op je ontdekkingstocht. Je bent bijvoorbeeld de enige baby die in het huisje durft te kruipen. Je bent ook altijd de eerste die buiten op het terras kruipt. En, je bent ook altijd blij en aan het lachen”, zo zei ze. En ik, ik glunderde natuurlijk, want zeg nu zelf, zo veel lof, da’s altijd fijn om horen!!!

Je kan uren alleen spelen en schattert het uit als we samen spelen. Sinds een paar weken ben je ook gezonder. Je baby astma lijkt verbeterd en buiten een paar oor ontstekingen bleef je gezond. Straffer nog: vorige week was je bijna helemaal alleen in de crèche omdat alle andere thuis zaten met de windpokken. Jij bleef tot hier toe bespaard.

Je leest graag in boekjes, kijkt graag naar dieren, trekt graag duplo uit elkaar en bent enorm gefascineerd door alles wat in of op elkaar past. Ook je ringenpyramide is een toppertje.

Voor je verjaardag hebben we een paar leuke kadootjes, die hopelijk garant zullen staan voor vele uren buitenplezier deze zomer. Van ons krijg je oa een schuifaf en een wipje. Van oma & opa krijg je een zandbak!!! Maar voor wat je hopelijk het allermooiste kadootje van al zal vinden, zal je nog even geduld moeten hebben lieve kleine Jools. Ook al wou ik ook dat het wat sneller kon gaan, we zullen toch nog een tijdje moeten wachten….zo een 32 weken nog ongeveer. Wat denk je? Tel je mee met ons af?

In ieder geval, allerliefste coole Jools. Het afgelopen jaar was ongelooflijk! Het was geweldig, overweldigend, een grote ontdekking, een plezier, een verrassing en nog zo veel meer.
Geniet van je dagje! Je hebt het dubbel en dik verdient!!!

Happy Birthday baby!!!!
XXXXX
je mams (en natuurlijk ook van je papa!!)

P.S. aan al mijn lieve, echte vrienden die ik hier nog niets van heb verteld: het spijt mij zeer! I’ve been too busy feeling mega mottig & uber crappy! Had gewoon geen energie over om het verhaal te doen, dus bij deze: now you know 🙂
P.S. 2: ik ben wel nog niet OUT op Facebook enzo, dus keep it nog een klein beetje stil hé!
P.S 3: wie de rest van het verhaal wil weten, kan dat via de postjes, die ik nu zal zetten onder het labeltje: Previously!

18 comments

 1. Gelukkige verjaardag Jools! En nog eens proficiat met het andere vrolijke nieuws hé. Ik kan niet wachten tot binnen 32 weken!
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 2. Happy birthday for Jools! En een hele dikke proficiat met het andere grote nieuws, ben superblij voor jullie! Ik heb tijdens het lezen zelfs luidop “ooooh” gezegd toen ik naar beneden scrolde in m’n feedreader 😉

 3. Ooooooh je bent zwanger!! Ik maar die postjes lezen, het duurde toch even voor het binnensijpelde 🙂

  Supergeweldig nieuws, proficiat!

 4. Ik zit hier verdorie te bleiten, maat :p Stomme zwangerschapshormonen 🙂

  Een hele hele dikke dubbele proficiat! Jools kan zich geen mooier verjaardagskadootje wensen, denk ik. Ook al beseft ze het nog helemaal niet natuurlijk 🙂

  Wel jammer dat je je zo ellendig voelt. Dan mocht ik nog van geluk spreken, enkele weken geleden. Hopelijk betert het snel en alleszins: bijna vakantie!!

 5. Allez, man, 1 jaar gewoon weg! Echt een dikke hieperdepiep voor Jools! Ik ik ben er van overtuigd dat ze een megacoole grote zus gaat worden!

 6. Proficiat in het kwadraat! 🙂

  Aan Jools een heel gelukkige verjaardag en aan de mama en de papa een nog dikkere proficiat met de zwangerschap!

  P.S.: Ik hoop dat je je gauw wat minder mottig & crappy voelt!

 7. En daar lopen die tranen weer. Superproficiat Jessie, ben zo blij voor jullie!
  En natuurlijk ook nog eens ne proficiat aan Jools voor haar eerste verjaardag!

 8. Super nieuws! Had je logje al eerder gelezen, maar toen geen kans om te reageren met 2 snotterkes die een laptop ook heel cool vinden. Gefeliciteerd en heel veel succes ermee!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *