9 maand

9 maand Jools alweer zeg.

Ik vind dat het aftellen naar je eerste verjaardag nu écht mag beginnen!
Ik denk elke maand opnieuw dat het niet mogelijk is, maar toch zie ik je de maand erop NOG liever, vind ik je NOG cooler en geweldiger. Er komt gewoon geen einde aan.
Elke maand ook ben jij nog blijer, vrolijker, mobieler, actiever….
Je kruipt nu vlotjes (en lekker wild) door heen het huis. Soms hoor ik plots de deur van de living open en dichtgaan en dan zit jij plots in de keuken. Bizar! Sinds gisteren tref ik je soms ook al rechtstaand aan: een héél raar zicht vind ik dat dan. Je lijkt dan écht zo gigantisch groot en fier.
Je eet ondertussen dingen die ik kan benoemen als: “penne met brocoli en kip” en “couscous met mediteraanse groenten”. Stoer vind ik dat. Als je dorst hebt, pak je zelf je fles en brengt hem naar je mond. Super stoer vind ik dat. Alleen willen je armen nog niet mee om die fles dan ook omhoog te brengen zodat je ook effectief iets zou kunnen drinken. Maar dat komt zeker nog wel. Ook boterhammen gaan er zéér vlotjes in. Ik heb eigenlijk nog nooit iets tegengekomen wat jij niet lustte. Hopelijk blijf je zo’n makkelijke eter. We kunnen gewoon een bord eten voor je zetten en jij doet helemaal alleen de rest. Sinds deze week eet je na je ochtendfles ook nog een boterham, samen met mij aan de ontbijttafel. Super plezant natuurijk met zo’n lachebekje als jij! Want ook al zijn de nachten soms kort, zodra we op zijn: You brighten up my day darling!

Helaas zit je waarschijnlijk nog altijd met de koemelkallergie. We hebben vorige week proberen over te stappen naar andere- hypoallergene voeding, maar het is niet gelukt. Je zag duidelijk af en na een paar dagen zijn we dan maar gestopt.

Je bent nog steeds de hyper vrolijkheid zelve: je lacht, je buldert, je giechelt, je giert, je zwaait, je wappert en vooral ook: je kijkt rond. Je wil alles gezien hebben, iedereen bekeken en bestudeerd. In de creche hoorde ik laatst dat ze het er over hadden gehad welke baby wat zou worden later. Ik vroeg dus wat ze dachten dat jij zou worden. Ontdekker luidde het antwoord. “Want als er nog iets is in de wereld dat ontdekt moet worden, dan zou jij daar vast bij zijn”…ofwel journaliste…”Zo iemand die alles van alle mensen wil weten”. Hmz,…van wie zou ze dat toch hebben? 😉

Ik denk trouwens dat je drummer zal worden. De nieuwe Isolde!

Je kost ons helaas nog vele nachtelijk uren. Al kan je daar zelf niet veel aan doen. Je slaapt graag en goed, alleen het (bijna constante) ziek zijn gooit veel roet in het eten…Euh slapen.  Ik hoop zo hard dat de lente en vooral de zomer veel goed zal maken! Dan kunnen we alvast wat bijslapen alvorens de volgende winter er aan komt. De dokter waarschuwde ons namelijk dat het kans héél groot is dat het dan weer van dat zal zijn. We hopen natuurlijk van niet.

In de crèche wegen ze je elke week en de laatste keer stond de teller op 9kilo 725! Bijna tien dus. Ik ben ZO benieuwd naar je lengte. Volgende week moeten we naar de pediater en Kind & Gezin dus dan zullen we het weten. Ik gok toch zéker 80 cm. Al heb ik er géén idee van hoe groot je zou “moeten” zijn. Ik merk wel dat al je kleren (68 en 74 plots te klein zijn en je vlotjes een 80 en 86 draagt).

Ik kijk ook héél hard uit naar de hopelijk lange zomervakantie die we samen zullen hebben. Als alles gaat zoals het er nu uitziet zal die al vanaf half juni ergens beginnen. Ook je papa zal een hele maand thuis zijn. Ik maak alvast leuke plannen om met jou te zwemmen, te spelen, te wandelen en te genieten!

En nu moet ik er al vandoor, want jij bent de boel hier weer aan het afbreken!
Blijf zoals je bent lieveling, you’re absolutely perfect!

Je grootste fan,
je mams

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *