Hobbies

….Jools heeft er plots een hoop nieuwe hobbies bij.

Op nummer één staat met stip: lachen, zo veel en zo luid mogelijk. Op een nipte tweede plaats staat dan kruipen. Nu ze het onder de knie heeft, is ze niet meer te houden: ze kruipt het hele huis rond. Super schattig. My little lobster. Een bijkomende hobby is het naar de deur kruipen (tis zo’n grote dubbele deur die open staat) en die open en toe bewegen (maar ze kan dus geen vingers pletten, want de andere helft is ook open)

Ook nieuw en geweldig leuk is het volgende: Jools en ik in de auto. Ik stap uit en Jools zit schuin achter mij, dus zij ziet mij uitstappen en naar de andere kant van de auto stappen. Ik zie haar dan al super breed lachen, maar het moment waarop ik dan haar deur open giert ze het dus écht uit. ZO schattig en grappig, ik moet er eigenlijk echt eens een filmpje van maken. Tis gewoon illegaal cute i tell you! Op het moment dat ik haar dan wil losmaken uit de maxi cosi springt ze er letterlijk bijna uit!

Ik kan soms gewoon niet geloven hoe cool zo’n acht, bijna negen maand oude baby is.

Al dat kruipen en groot worden heeft nog een ander gevolg: ik besef plots dat wij binnenkort écht geen baby meer in huis hebben, maar een heuse peuter. En OMG daar komt dus de stress hé. Want al héél mijn leven droom ik van een baby, zo’n klein lief boeleke om te verzorgen en te knuffelen….En dan vanaf ik zwanger was begon ik zo links en rechts eens een boekje te lezen over babies en hun eet-, slaap- en speelgedrag….Maar nu ik haar hier zo zie rond kruipen, besef ik pas echt dat zo’n baby écht wel heel snel groot wordt. En dat er ons nog zo veel te wachten staat waar ik nooit écht bij stil gestaan heb. Hier gaat deze zomer een kindje rondLOPEN en in de tuin spelen en voor we het weten staat dat kindje aan de voordeur met een boekentaske en nog een beetje later staat ze daar in een jeugdbewegingsuniformpje….Ik ben al zo benieuwd welke avonturen ons nog te wachten staan.

Dus daarom ook deze vraag: welke leeftijd was jullie favoriete? En wat zijn zo de highlights van 12 maand naar 2 jaar geweest bij jullie? Kwestie dat ik me al wat kan voorbereiden hé!

5 comments

  1. toen ik 18 werd stond er op het kaartje van mijn mama en papa:
    “al 18 jaar denken wij om de paar dagen: nu mag ze niet meer groter worden, dit is zo’n mooie leeftijd. En dan word je groter, en dan wordt het toch steeds nog beter.”

    prepare yourself for mega-coolness dus. 🙂

  2. Met Maya zit ik maar een paar maanden voor op jullie, maar ik kan met heel veel plezier zeggen dat het alleen maar leuker en leuker wordt. En dat ik Maya elke dag nog liever zie dan de dag ervoor, zelf al denk ik de dag zelf dat het onmogelijk is om haar de volgende dag nog liever te zien. En ik moet elke dag meer moeite doen om haar niet helemaal op te eten.

  3. Ik vind baby’s ook tof en lief, maar als ze kunnen babbelen, een karaktertje hebben, een eigen persoonlijkheid en willetje. En je kunt redeneren met hen. Of grapjes maken. Of ‘zeveren’. Dat is ook su-perplezant!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *