I love Sunday’s!

Na mijn I love Wednesday postjes, moet ik een nieuwe rubriek toevoegen. Ik begin namelijk steeds meer ook van zondag te houden.

Zoals jullie weten hebben wij hier nogal een zware maand achter de rug. Een maand waarin wij in de “overleven” modus gingen. Eén van de maatregelen die we toen troffen om dat doel (overleven) te bereiken was het invoeren van shifts. Ik weet het, romantisch en gezellig klinkt het niet, maar wacht: hear me out!

Wij zijn hier tenhuize namelijk nogal mensen die wel van uitslapen houden. Voor Jools er was stond ik bijna nooit op voor 9u, nooit, ook niet in de week. Want dat is dan weer een geweldig voordeel van werken voor den tv: wij beginnen normaal niet echt vroeg. Alles voor 9u s morgens was voor mij dan ook belachelijk vroeg, alles voor 8u smorgens was nacht! Daarom houden wij dus wel van het shiften systeem. Op zaterdag sta ik vroeg (8u dus) op met Jools, op zondag doet het lief dat.

Slechts één probleem in dit masterplan: ik kan niet meer uitslapen. Tegenwoordig ben ik altijd wakker rond 8u. Met een beetje moeite kan ik dan wel blijven liggen tot 9u, maar dat is het dan wel weer. Het lief gebruikt zijn tijd wel als uit- en bijslaap tijd en staat meestal maar op rond 11u (al kan het soms ook makkelijk 12u zijn).

En hier komt het fijne: doordat ik dus zo vroeg op ben, wil dat wel zeggen dat ik dus elke zondag een paar “vrije uren” heb.  Uren waarin het lief verantwoordelijk is voor het entertainment van de baby. En tof dat dat is. Soms gebruik ik mijn uurtjes om te badkameren (bad pakken, gezichtsmaskertje en meer van die girly dingen) of gewoon wat te suffen in de zetel of om op mijn gemak een boekske te lezen.

Vandaag heb ik mijn uren zeer productief besteed: ik ging de confrontatie aan met mijn loopband. Eerste een half uurtje Start to Runnen (Yet Again) en dan nog een kwartiertje snelwandelen. Zalig gewoon. De I-Pod op shuffle, luide muziek en meebrullen. Lekker lang geleden, maar oh zo goed voor de ontlading, voor het energiepeil en meer.

God i love sunday’s!

En zoals ik al zei: romantisch klinkt dat niet, maar het doet zo veel. Die paar uurtjes voor uzelf. Het geeft zo veel voldoening, ontspanning, inspiratie en energie. En zeg nu zelf? Daar wegen die paar uren toch niet tegen op hé.

5 comments

 1. Zalig, me-time! Kan ik ook wel gebruiken. Tot nu toe is mijn me-time beperkt tot een uur buikdans en een uur zwemmen per week. Maarten heeft veel avondvergaderingen en moet vandaag ook heel de dag werken. Pia doet op een hele dag 3 dutjes van 30 minuten en dan ben ik eerst 30 minuten bezig om haar in slaap te krijgen. Ik geef nog altijd bv en met een dochter die flesjes weigert zijn de opties natuurlijk beperkt. Gisteren voor de eerste keer groentenpap gegeven en dat ging goed binnen. Ook het drinken uit een beker begint goed te lukken. Me-time… Here I Come!

 2. Maar zeg, zo actief op een zondagochtend! Respect. Je zou mij hier eens moeten zien zitten, vrij actief zal ik vandaag niet meer zijn denk ik.

 3. Klinkt goed! Spijtig dat hier de papa twee keer na elkaar ‘s avond laat moest werken en vanmorgen pas om 5:30u thuis was. Ik had dus twee dagen na elkaar de vroege shift. 🙁

 4. Das een goed idee en vooral me-time geeft je veel energie!
  Het is ook de ideale moment om er terug volop mee te beginnen met de loopband: de lente komt eraan… joepie!

 5. Klinkt heerlijk, jammer dat het bij ons niet echt elke week te doen is. ene laten slapen en de andere laten afzien met 6 kinders:)

  Gelukkig hebben we om de twee weken een week om te bekomen, enkel met Emiel 🙂

  Jullie doen dat goed

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *