Vrijdag 26 februari

aka de dag dat ik de slechtste moeder ooit was.

Daarnet kwam ik thuis met Jools van de dokter. U kent het wel, handen vol, duizend zakjes en spullen vast en dan nog een baby in een maxi cosi en een koets. Aangezien we sinds kort tochtstrips op onze voordeur hebben staan, heb je dus ook twee handen nodig om die deur open te krijgen.
En toen gebeurde het dus. Ik twijfelde even maar zette dan toch de maxi cosi in de buggy om zo de deur te openen. En dan, in de blink of an eye gebeurde het. Mijn grootste nachtmerrie live voor mijn ogen. De maxi cosi viel uit de bugging in een tuimelende beweging kei hard op de grond. Waardoor hij (met Jools er dus in) helemaal ondersteboven op de grond viel. Hoe ik het zag, viel Jools dus kei hard met haar hoofd op de grond.
Ik zag al gebarsten schedels en hersenbloedingen voor me. Jools schreeuwde het uit (gelukkig) en ik was hysterisch.  Ik wist totaal niet wat doen. Wou dan maar Sven bellen, maar zelfs dat lukte mij niet. Helemaal in paniek ben ik dan maar bij de buren gaan aanbellen. Ik wist dat ik iemand kalm nodig had en dat ik dat niet kon zijn.
Gelukkig hebben wij kei lieve buren en de man reageerde heel kalm en kordaat. Hij nam de maxi cosi over en nam ons mee binnen. De buggy en al mijn gerief lag ondertussen nog op straat. Jools werd gelukkig direct kalm en we zagen écht niets aan haar of haar hoofd, dus ik vermoed dat de maxi cosi zijn werk goed gedaan heeft en dus de shock opgevangen heeft.
OEF.
Ik mag er écht niet aan denken dat er iets erger gebeurd was. één ding is duidelijk: die maxi cosi zet ik vanaf nu alleen nog maar op de grond of in de auto.
En als u mij nu kan excuseren, ik ga nog een beetje uithuilen.

8 comments

  1. maar meiske toch, neem jezelf dat toch niet te kwalijk! Echt niet. Ik heb u mijn verhaal gedaan he, tgaat niet altijd goed.

    Dat ge u schuldig voelt, is logisch maar voel u geen slechte moeder want daar ben ik heel zeker van: jij bent dat niet!!!

  2. zo is het leven zelf ook! Vallen en opstaan! Je hebt er al een les uit geleerd: De maxicosi alleen nog op de grond zetten.En als alle moeders die ooit hun kind lieten vallen, slechte moeders zouden zijn, dan zouden er niet veel goeie meer over zijn! (Zelfs Sarah is eens van bovenaan de trap tot beneden gevallen toen ze juist kon kruipen, omdat ik terug in slaap was gevallen! ) Gelukkig zijn baby’s heel soepel. En je bent toch wel een echte goeie mama hé, daar twijfelt niemand aan. Iedereen kan dat voor hebben.Vergeet het maar vlug.

  3. Ik kan me voorstellen dat je daar heel erg van geschrokken bent! Maar gelukkig is het goed afgelopen, vergeet het maar weer snel! En je bent echt geen slechte moeder hoor, kan echt iedereen gebeuren.

  4. Nee joh, dat zijn dingen die verschrikkelijk erg zijn als moeder, maar slecht?? Ik herinner me ook nog steeds de bonk toen de oudste uit de zetel rolde (nadat ik hem daar dus zonder toezicht achtergelaten had… tja…).

  5. Da’s erg hè en je realiseert je ook wat er allemaal niet had “kunnen” gebeuren. Je bent geen slechte moeder! Je stroomt over van liefde! En ongelukken die gebeuren nu éénmaal. Dikke knuffel voor Jools! En twijfel niet te veel aan je zelf.

  6. Oh neeh! Tdoet mij terug denken aan die keer dat’k Elise liet vallen! Ik weet echt hoe je je voelt zeg! Echt, gij zijt geen slechte moeder, knoopt dat maar goed in uw oorkes! Maar tvoelt wel zo eh! Ik voel mij nog steeds schuldig! Blét maar eens goed uit en er niet te veel op denken! Kheb dat trouwens nog al gehoord! Dat de maxi-cosi viel en dat hun baby als een schildpadje op de grond lag! Dus gij zijt zeker niet de enigste! Leuk dat je zo’n toffe buren hebt!

  7. Hoe gaat het ondertussen? Ben je al wat bekomen? Heeft Sven je wat kunnen troosten? Arme Jessie! 1 ding staat vast. Jools heeft een fantastische mama! Dikke knuffel!

  8. allez. ge moogt hem overnemen van mij dan, de titel van slechtste moeder: ik loop ermee rond sinds 13 februari, aka de dag dat mira keihard uit het grote bed donderde omdat ik zonodig een verse t-shirt uit de kast wilde nemen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *