Beco Stokje

Het is al op vele blogs besproken. Velen zijn voor, enkele (één iemand toch al zeker) is tegen….


Je raadt het al: de beco baby carrier.

Maar nu vraag ik mij af: kan iemand mij eens uitleggen waarom die zoveel beter is dan de Ergo Baby Carrier?
Want als ik het goed begrijp is een groot nadeel volgens Annelyse het feit dat het hoofdje niet goed ondersteund is. En nu zag ik bij Doekjes & Broekjes (waar de Ergo Baby Carrier te zien is) dat die zo een extra flapje heeft dat je als hoofdsteun kan gebruiken voor als de baby in slaap gevallen is bijvoorbeeld. Heeft de Beco ook zoiets?

Heeft er iemand voldoende ervaring om deze twee met elkaar te vergelijken? Waarom wil iedereen die Beco (die enkel in Nederland te bestellen is) en niet de Ergo Baby Carrier? Ze lijken precies toch wel op elkaar? Al geef ik toe: die Beco heeft écht wel super mooi designs hé…gaat het dan enkel daarom?

En ook, bij wijze van stokje: wie post er op zijn/haar blog eens een paar foto’s van hun baby in die Beco? 
De Ergo heb ik dus al gezien en zou hem graag vergelijken met de Beco.

Deadline is zondagavond. Want dan….wil ik bestellen! Jools heeft namelijk een centje gekregen voor Pasen (hip hoi!) en dat willen wij goed besteden natuurlijk!

Beco (of Ergo) here we come!18 comments

 1. Ik heb zelf een Beco en ben er super content van (geen foto’s van voorlopig). Maar eerlijk gezegd vind ik hem echt niet geschikt voor kleine baby’tjes, ze moeten echt wel hun hoofd kunnen rechthouden. Of ik de Ergo zou gebruiken voor een pasgeboren baby, dat weet ik niet, ik ken die zelf enkel van op foto’s…
  Bij mijn volgende zal ik dus weer eerst de Tricot Slen gebruiken en daarna de Beco.

 2. Ik had de Beco van toen Pia 10 weken oud was en toen paste ze er al perfect in. Ze heeft nooit moeite gehad om haar hoofdje recht te houden. Ze heeft zeker genoeg steun. Er zit een verkleinzakje bij voor baby’s tot 7 kg en ook zo een hoofdflapje voor als ze slapen.

  Wat het verschil tussen Beco en Ergo is weet ik niet juist. Maar ik heb bij anderen wel gezien dat bij een Ergo het hoofdje ook erg kan hangen. Ik dacht dat dat aan de Ergo lag, maar misschien lag het aan de baby.

  Succes met je beslissing. Ben benieuwd wat het wordt.

 3. Bij de Beco zit er inderdaad een ‘lapje’ dat je aan de Beco kan vastbinden om het hoofd wat te ondersteunen. Maar eerlijk gezegd vind ik het enkel handig om een slapende baby wat te beschermen tegen wind en andere prikkels.

  Ik ben een heel grote fan van de Beco, maar enkel voor reeds grotere kindjes, vanaf 7 a 8 maand.

  Zou best kunnen dat de Ergo krak hetzelfde is, maar goedkoper. Geen idee van eigenlijk!
  En ik probeer werk te maken van oude en recente Beco-foto’s 🙂

 4. Alle, gaat ge dan uiteindelijk toch bestellen?? Super!
  Ik heb door een combinatie van slecht weer en superdrukke tijden nog niet echt de tijd gehad om het ding veel en uitgebreid te testen. Maar zelfs de paar keer dat ik hem gebruikt heb hebben mij overtuigd dat ik een goeie koop gedaan heb. Wat het verschil is met een Ergo Carrier weet ik echt niet. Kzal straks eindelijk mijn beco-stukje eens posten op de blog se. Succes met je keuze!

 5. Oh, in verband met die pas geboren baby (ik kwam hier via vixilady): met de babyverkleiner hebben we die voor Liv gebruikt vanaf dag één…

 6. @Gjenco: mja…Da’s toch vooral voor kleine kindjes denk ik hé? Deze is voor véél langer gebruik. En mij persoonlijk staat die babybjorn niet aan.

  Ik ben super fan van Tricot Slen (voor mij écht onmisbaaar voor de eerste maanden) En nu ook nog soms, maar wil toch nog een ander systeem, vandaar de beco)

  @Riet: jij hebt dus de Ergo? Kan je mij er iets meer over zeggen? Content van? Voor- of nadelen?

 7. Ik kom hier even reageren, in plaats van Vixiladies blog vol te schrijven. 🙂

  Wel, ik heb dus een Ergo en ik ben heel tevreden. Liv is nu bijna een jaar en hij wordt bijna dagelijks gebruikt. Meestal op de buik, naar de bakker of als we veel tijd hebben naar de kribbe. Op momenten dat ze een beetje zeurt maar we willen nog graag een kwartiertje wachten met haar fles, dan dragen we haar op de rug. Ik heb zelf geen ervaring met de Beco, maar dat flapje voor het hoofd wordt echt gebruikt: in de zomer toen ze nog kleiner was als zonnekapje, en nu om haar hoofdje recht te houden als ze gaat hangen. (Dat gebeurt vooral als ze slaapt).
  Ik zeg het, ik ben er heel tevreden van. Mijn schoonzus gebruikt hem ook in ‘heupstand’, dat heb ik nog niet gedaan. Haar dochter is nu bijna drie en zit er nog soms in.

  Die babybjorn ziet er ook niet slecht uit (ze zijn blijkbaar eindelijk op het idee gekomen om een steunband op de heupen te maken, wat net zo aangenaam is aan de Ergo), maar de houding met het gezichtje van je weg is niet zo goed voor de rug van een baby.

 8. ik heb ook de ergo, kan dus niet vergelijken, maar veel verschillen lijken het me idd niet te zijn. (behalve dan idd het design).

  Ik ben zo content van de ergo. Ik begin het ondertussen al aardig onder de knie te krijgen om het alleen op de rug te krijgen, de eerste keren is dat een beetje eng, maar nu zwier ik hem er vlot in.

  Lukas vindt het zalig om op mijn rug te hangen. Ik zou echt niet meer zonder kunnen.

 9. Het is allemaal mijn schuld, ik ben ermee begonnen 🙂

  Mijn borelingske van tien dagen steek ik er nog niet in, daarvoor is de tricot slen. Maar vanaf een maand of drie ga ik hem toch gebruiken, denk ik. Ik ben hele grote fan. De ergo ken ik niet zo, maar de beco is zo mooi. Ja, da’s een reden voor mij. Foto’s vind je wel op mijn blog, nu heb ik daar geen tijd voor 🙂

 10. Allez, ik had hier een hele tekst getypt, maar hij is niet verschenen. Poets wederom poets, Jessie? 🙂

  Wat ik wou zeggen is dat je bij Doekjes en Broekjes zo een Ergo kunt huren voor een maand, he. Kost dacht ik 10 euro. Als je hem achteraf wilt kopen, krijg je 5 euro korting.

  Ne BabyBjorn vind ik echt niet goed. Krijg ik na een kwartier al rugpijn van, terwijl ik met de Beco uren kan rondlopen. Maarten gebruikt de BB nu.

 11. Babybjorn zou voor de baby ook niet zo goed zijn, schijnt, omdat die niet tot in de knieholtes steunt.
  De vroedvrouw waarbij ik babymassage heb gevolgd zij dat dat het allerbelangrijkste is om op te letten bij een draagdoek…
  Ik heb de ergo nog eens goed bekeken op de site en volgens mij is er niet zoveel verschil met de Beco. Alleen is de Beco vééééél mooier! De keuze lijkt me dus simpel! 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *