Rijsel- Lille


Dit weekend staat er een get-away weekendje op het programma.
Ik ga van vrijdag tot zondag drie dagen op stap, zonder man en kind, mÊt vriendin.

Bestemming: Lille!

Iemand must-do’s of must-see’s daar?
If so: bring it on!

Moet ik er nog bij zeggen hoe hard ik er naar uit kijk?

8 comments

 1. Eerlijk gezegd heeft Rijsel me nog niet kunnen bekoren. Dat komt misschien doordat ik er was in de vuilste periode van het jaar, toen er daar die grote brocanterie was. Misschien zo’n Trotter-gids halen en een paar bezienswaardigheden opzoeken? Ik vond al die kleine straatjes daar wel leuk. 🙂

  Heeeel veel plezier, geniet ervan!

 2. Euhm winkelen zekerst 🙂
  Ik ben daar alleen al geweest met school (ver verleden) om wat architecturale dingen te bekijken.

  Maar gewoon een weekendje weg zal gewoon ook al vree leuk zijn he. Geniet ervan!

 3. Sinds ze culturele hoofdstad van Europa zijn geweest is Rijsel heel erg proper opgeknapt. Er is een site (ook in het Nederlands)www.lilletourism.com waar je alle tentoonstellingen en evenementen kan op vinden. En er is heel wat.
  Winkelen is er heel erg goed, je moet wel in de kleine straatjes acher de markt gaan kijken, daar zitten de boetiekjes. En Rue de Paris zit vol (plein!!) kinderwinkels: DPAM, Sergent Major, schoenen, echt heel goed.
  En de Disney Store mag je ook niet overslaan! 🙂

 4. Wat toevallig, ik ben er net gisteren geweest!
  Zeker rondwandelen in de buurt ‘vieux lille’ -> kleine straatjes en veel leuke winkeltjes.
  Als je van shoppen houdt, moet je naar ‘euralille’ een heel groot overdekt winkelcentrum naast het station lille flandres. Dat hebben wij niet gedaan, wij wilden gewoon buiten zijn en ontdekken. We waren er maar een half dagje dus heel veel tips kan ik je niet geven.
  Oh ja, ze hebben er massa’s bakkerijtjes en al het gebak ziet er overheerlijk uit!

 5. Ik ben er ook in een ver verleden al eens geweest met school, maar verder dan de Disney Store gaan mijn herinneringen niet 😉

  Ik kijk inderdaad uit naar een lekker chill weekendje, paar nachten GOED slapen, lekker ontbijten, kuieren, winkelen, bakkerijtjes (stond indd al op ons lijstje)

  Allemaal al bedankt voor de tips!!

 6. Wow 3 dagen, da’s best veel voor Rijsel. Wij doen regelmatig een daguitstapje, maar het is dan ook niet ver van bij ons.
  Vooral het ouder Rijsel kan ons bekoren waarbij we beginnen van het marktplein door Rue Esquermoise via rue basse verder naar rue des chats bossus enz … Een koffie drinken we meestal hier: http://www.arriere-pays.com (waar je ook kan eten) en eten meestal hier: http://www.ecume-des-mers.com
  Veel plezier! Ben benieuwd wat jij ons nog kan aanraden 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *