Crisis

Dat het crisis is weet iedereen nu wel al. Maar ook hier slikken we soms bij het zien van ons povere saldo aan de ene kant en de stapel rekeningen aan de andere kant. Om nog te zwijgen over de stapel dromen en plannen waarbij onze fantasie al wel eens op hol durft te slaan. Een baby en verbouwingen allemaal goed en wel, maar gratis is het ook allemaal niet.

Dus vanaf nu gaan we het anders doen. We gaan zuiniger leven, sparen en besparen!
Want waarom veel geld aan iets geven als je hetzelfde ook goedkoper kan krijgen? En, ok, ik zal het dan maar geloven: een baby heeft écht geen 30 verschillende outfits nodig. Dus ook daar zal ik mij wat minder laten gaan.

Iemand nog een ultieme besparingstip in de aanbieding?

6 comments

 1. – wij hebben deze winter heel wat uitgespaard door de verwarming max op 20 graden te zetten (meestal zelfs maar 19,5) en eigenlijk heb ik geen verschil gemerkt met het jaar daarvoor. (en ik ben een koukleum dus)
  – kleren voor kinderen zijn inderdaad verleidelijk maar gewoon veel uitwisselen met vriendinnen geeft mij toch vaak het gevoel om nieuwe dingen te hebben.
  -collect&go bespaart me veel onnodige aankopen omdat ge het gewoon via internet moet doen
  – ipv op restaurant gaan met vrienden, zelf koken (dat bespaart echt massa’s geld, ik ben daar dit jaar ongelooflijk van verschoten)
  – En misschien eens een jaartje zonder buitenlandse vakantie (tenzij jullie echte die-hard wereldontdekkers zijn natuurlijk)

  Dat zijn de dingen waar het lief en ik dit jaar op proberen te letten. Proberen, want dat laatste hebben we ondertussen al geboekt voor in augustus:)

 2. Wij hebben nog maar sinds december ergens weer verwarming, hopelijk heeft dat ons ook wat opgeleverd 🙂

  Veel vriendinnen met babies hebben wij hier niet, dus ruilen is nog niet écht aan de orde geweest. Al hebben we in t begin wel wat van Maya mogen lenen (merci, katleen!!) 🙂 Helaas ging Jools zo snel dat ze nu dezelfde maat dragen denk ik….

  Collect & Go ga ik écht eens proberen. Msch idd makkelijker om niet te veel in de verleiding te komen zo!!! Het zal ons allesinds als tijd uitsparen…Da’s toch ook al iets hé.

  Restaurant gaan doen wij indd véél te veel….Als is dat toch al drastisch gedaald, nu Jools er is.

  En buitenlandse vakanties daar dromen we voorlopig alleen maar van. Maar nu maak je me wel SUPER benieuwd natuurlijk!!! Where are you going???En is het een romantische date of een full-extension pack met heel de bende?

 3. Ik koop voor Pia (bijna) al haar kleren in de solden of tweedehands (;)), zodat ik tijdens het jaar (bijna) niets meer moet kopen. Dat scheelt natuurlijk ook heel wat in prijs.
  Verder letten we ook op ons energieverbruik en gaan we beduidend minder op restaurant. De reisjes kunnen we wel niet laten!

 4. ik doe heel hard alsof het geen crisis is, want ik word depressief als ik denk dat ik moet sparen en minder mag uitgeven. crisis awoert! het helpt, geloof ik, want er komt nog altijd geld uit de muur als ik probeer af te halen (wij zijn ongelooflijke nitwits op dat gebied, ja)

  bij mij is de baby echter uitstekend voor de portemonnee geloof ik: vroeger gingen wij drie keer per week uit eten, nu niet meer. En ik heb geen tijd om uitgebreid te winkelen, tenzij online.
  En ik heb een jaar niet gerookt, dus ik heb 1200 euro die ik nog niet eens heb uitgegeven 🙂

 5. We gaan met twee + baby (de andere kinders zijn dan niet thuis vandaar), nuja naar waar juist ligt nog niet helemaal vast. We willen eerst afwachten of we een gemakkelijke kleine gaan krijgen ja dan nee:) Maar heel grappig hoe ge dat zegt, full-extension pack

  Ik wil altijd wel eens afkomen met wat meisjeskleedjes, ik heb massa’s schoon dingen.:)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *