Zes maanden Jools

Jools,

Serieus! Zes Maand! ZES MAAND! Vanaf nu kan ik naar je refereren als in jaren…ok, t zijn nog maar halve jaren, maar toch. Ik kan het écht niet geloven!!

Hoe snel het gegaan is, hoe tof het is, hoe geweldig jij bent, hoe goed dat wij dat doen. Want, eerlijk is eerlijk, ook wij verdienen een beetje credit!

Een half jaar geleden maakte jij van ons een papa en een mama. We kregen je na een weekje goeie zorgen bij Annemie mee naar huis. Vol ongeduld waren we om aan dat nieuwe leven te beginnen. Nooit had ik durven dromen dat alles zo gemakkelijk en super zou zijn. Het was soms een beetje zoeken, dat wel. Maar beetje bij beetje leerden we je kennen. Nu weten we waar je blij van wordt en wat je frustreert. We weten wanneer je pijn hebt en we zien wanneer je moe bent. Gelukkig weten we ondertussen ook feilloos waarmee we je kunnen helpen : Wiegen bij krampjes, liedje zingen bij oververmoeidheid en niet willen slapen, op tijd je bed in voor een dutje en iedereen is gelukkig!

Vorige maand werd je vijf maand oud en hadden we een speciale maand voor de boeg: de feestdagen kwamen er aan, je zag je eerste kerstboom (not impressed) en eerste sneeuw (matige interesse), je kreeg een hoop kadootjes én de grootste stap van allemaal: je ging naar de créche en ik weer aan het werk.

Na al die fijne maanden samen, stapten we samen terug in de real world. En ik moet zeggen: het is ons goed bevallen. De eerste twee dagen vielen me zwaar, maar elke avond kregen we een super happy baby mee naar huis. Dat maakte dat ik je vanaf dag drie met een gerust hart kon achterlaten.

Ook in de crèche haal je goede punten. Hierbij enkele dingen die ik te horen kreeg van je verzorgers daar:

– ze doet het super goed. En zo goed dat ze al kan zitten zeg! (dag 1)
– Amai, die eet wel goed hé? Ik denk dat er een nieuw record fruitpap eten in sneltempo gevestigd is vandaag (dag 2)
– ze was de flinkste baby van allemaal (de andere hadden blijkbaar nogal een huildagje)
– ze is super content en nieuwsgierig, ze speelt en kijkt veel naar de andere kindjes (alle dagen)

En ik? Ach, ik deed het ook wel goed, zo terug aan het werk. Op 7 maand tijd krijgt een mens wel wat emails, dus de eerste dag was lekker druk (oef) en zo kwam het dat ik s avonds alweer helemaal ingewerkt was. Voorlopig (en dankzij mijn flexibele werksituatie) lukt het ook heel goed om alles te combineren. ‘S morgens werk je goed mee door rustig zelf te spelen terwijl ik mij klaarmaak. We zijn echt een goed team. En s avonds ben je bij papa. Ook daar hoor ik geen klachten.

Verder blijf je ons verrassen met je kunnen en kracht. Je bent nogal een rappe, zo blijkt.
Sinds je alleen kan zitten, wil je amper nog iets anders doen. Als we je ergens neerleggen, vinden we je minstens een meter verder terug. Vreemde ervaring.

Nog niet zo lang geleden vond ik je plots ook rechtop getrokken terug in je park. Om het nu echt rechtstaand te noemen zou wat overdreven zijn, maar toch: het zal precies niet lang meer duren.

Je blijft alles (écht alles) in je mond duwen en rond je verzamelen. Soms kan je echt kijken naar alles in je buurt om er dan één iets uit te kiezen dat je wil pakken. Liefst het voorwerp dat het verst van je af ligt uiteraard. Vervolgens bespaar je kosten nog moeite om het in handen te hebben: je rekt en strekt je uit en pakt het dan keurig op.

Je speelt nu ook het liefst met dingen die geen speelgoed zijn: de afstandsbediening, een lege koekjesverpakking, reclamefolders. Fun-o-rama voor jou! Ook speelgoed met geluid en beweging doen het goed. En ook het Kiekeboe spelletje vind je hilarisch!

Sinds die ene dag ben je blijven doorslapen. Er kwam een tijdje waar je wel nog een aantal keer onrustig werd in je slaap en we je een tut moesten geven, maar je sliep wel gewoon verder.  De nacht voor je voor het eerst naar de creche ging, sliep je plots weer volledig door. Bedankt!

Oh ja, in de creche hebben ze de gewoonte om jullie elke dinsdag te wegen. Op 05/01 woog jij 8 kilo 530. Woensdag worden we ook weer verwacht bij K&G, benieuwd of je ook nog gegroeid bent. In ieder geval: zes maand oud, 8 kilo 530 en rond de 70 cm vrolijke baby dat ziet er ongeveer zo uit:

Een hele boterham alweer, enkel om je te zeggen: welkom in de tweede helft van je eerste levensjaar lieve schat. Ik kijk alvast uit naar je eerste échte verjaardag! Ik zal er een leuk feestje van maken, ok?

Je mams

8 comments

  1. Proficiat & Flinke Jools!! Was ze al geboren, zes maand terug? Tga toch snel hé, Elise wordt binnen drie maand en een half al één jaar! (hopelijk kan ze tegen dan al alleen zitten, hehe). Kan Jools al kruipen?

  2. T gaat toch écht snel hé!

    Kruipen kan ze niet, maar ze kan zich wel verplaatsen. Als ze zit en ze is enthousiast dan wipt ze naar voor (blijkbaar typisch voor vroege zitters) En als ze ligt verplaatst ze zich ook wel, maar zou het niet kruipen noemen. Blijkbaar ook typisch voor vroege zitters is dat ze pas laat kruipen.

    Maar nog’s, ge moet echt niet met Jools vergelijken, ze is belachelijk vroeg met die dingen 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *