Werk enzo

Ik merk dat veel mensen zich vragen stellen bij mijn werkritme…
Ook ik wist niet wat het ging geven eens die baby er ging zijn, maar tot nu toe vind ik het goed werken.
Ik deed het al voor en tijdens mijn zwangerschap en het is niet altijd evident, maar ik vind de voordelen toch nog altijd héél erg doorwegen op de nadelen.

Ik werk dus in principe “maar” drie dagen, maar op die drie dagen doe ik een zo goed als (of soms ook hele) fulltime. Ik heb lang getwijfeld omdat dat ook zou willen zeggen dat ik Jools op die dagen (ma-di-do) ‘s avonds niet zie. Uiteraard is dat niet tof, maar dit wil ook zeggen dat:

– Jools drie avond quality time met haar papa kan doorbrengen (en hij doet dat super goed, moet ik zeggen!)
– wij nooit stressy ochtenden hebben. Ik heb super flexibele uren, dus of ik nu om 9u (vroeg!) of om 10u30 op het werk ben, maakt allemaal niet uit. Zolang mijn werk gedaan is, is alles goed. Daardoor is er dus s morgens meer tijd om ons eigen ritme te volgen. Géén dagelijkse race tegen de tijd en met een beetje geluk ook géén dagelijkse files.
– als ik “gewone” dagen zou werken, zou ik Jools ten vroegste rond 18u kunnen halen. Dan zijn we ten vroegste om 18u45 (file) thuis. Dat wil ook zeggen dat ik haar dan elke avond een goed uurtje wakker zou meemaken. Een uur waarop we haar eten moeten geven, pyjama aandoen en meer van dat…
– nu ben ik elke woensdag én vrijdag een hele dag bij haar, twee dagen minder creche betalen, twee dagen niet in de file gaan staan….

Misschien dat het in de toekomst, indien nodig, zal evolueren naar twee lange dagen, één gewone dag (tot 18u) en één korte dag (iets meer dan een halve dag). Maar ik weet niet of ik mijn “Jools & Me” dagjes zomaar wil opgeven.

En nu genoeg over ‘t werk! Ik ga leuke dingen doen met Jools!

4 comments

  1. Klinkt eigenlijk inderdaad best wel voordelig. Zeker met die 2 vrije dagen. En voor de papa is het inderdaad ook wel leuk om eens zijn dochter voor hem zelf te hebben 🙂

    En de tijd die je ‘s avonds hebt met je kind(eren) is inderdaad vaak heel kort en druk en hectisch.

  2. Klinkt als een goede regeling. Hoewel het lange dagen zijn, ben je veel meer thuis dan wanneer je “gewone uren” zou werken. Geniet van alle Jools & Jessie-quality time. En de papa zal ook wel blij zijn dat hij zijn kleine meisje zoveel voor zich alleen heeft? 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *