Punten tellen

…omdat het er écht over is
…omdat ik met dit gewicht niet terug aan het werk wil
…omdat ik met dit gewicht NIET aan een tweede zwangerschap wil beginnen
…omdat ik mij er gewoon écht niet goed meer bij voel

Daarom tel ik punten. Daarom weeg ik mijn eten af en daarom eet ik nu maar één eitje ipv twee en twee kleine boterhammekes ipv drie.

Gisteren was het de eerste weging na de eerste week punten tellen en de weegschaal was me goed gezind. Min 1 kilo 300. En daar ben ik blij mee. Héél blij. Zeker omdat ik het gevoel had dat ik meer gegeten had dan ooit ervoor. Omdat ik bijna geen enkele keer honger heb gehad en al helemaal geen enkele keer moest zeggen “neen, dat mag ik niet eten”. Want dat is het fijne:  ik mag alles eten (écht alles!). Het gaat er alleen om hoeveel ik er dan van eet. En dat maakt het eigenlijk super makkelijk. Dus nu even hopen dat ik de komende drie weken doorkom zodat ik ook op het volgende weegmoment trots kan zijn op mezelf. Duimt u alvast even mee?

9 comments

 1. oei oei, nu beginnen regimen? Daz zowat de moeilijkste periode vant jaar! Anyway, veeeeeel succes eh, ik duim mee (en ook voor dat tweede kindje :))

 2. Tjach, t is van moeten. K wil écht nog wat kwijt voor ik terug ga werken. En excuses zijn er altijd hé… Kzal wel zien hoe ik de komende weken overleef. Ga ook niet super streng zijn, maar ga mij ook niet laten gaan 🙂

  En tweede is nog niet voor direct direct hoor. Eerst paar maand terug gaan werken en zien hoe dat gaat en dan hopelijk tegen de zomer hé

 3. Ik maak momenteel nog te graag gebruik van de excuses: borstvoeding, nog 2 maand thuis, vanaf 2010… en zo kan ik nog wel ff doorgaan! Veel succes in elk geval!
  ps: Ik kan ineens geen reactie meer plaatsen omdat ik geen google-account heb. Ff die van lief gepikt! X Sara

 4. lol, tleek mij al raar, een man die een reactie gaf op een dieet topic 😉

  En ja, die excuses die ken ik. Tot ik plots wakker werd en dacht: FUCK, zes maand thuis geweest en NIETS aan gewicht gedaan. HELP. En dan effe getwijfeld, maar the time is now!!! Hopelijk lukt het deze keer 🙂

 5. Punten tellen, ik ken er (bijna) alles van 🙂
  Ik ben eigenlijk een paar weken geleden ook weer gestart met tellen maar eerlijk gezegd ben ik de laatste tijd weer aan het slabakken.
  Maar nu ik weet dat jij ook telt, kan ik mezelf misschien weer wat moed inspreken 😉

 6. @ Tamara: ik vind het écht een goed systeem! Tis wel helemaal veranderd sinds een paar weken. Ik vind het precies beter en makkelijker dan vroeger (al heb ik het vroeger nooit écht gevolgd, ik kende het systeem wel vaag). Nu zijn er zowel dagpunten (die op moeten) en weekpunten die je kan gebruiken waar nodig. En naar die meetings gaan, helpt écht wel!! Je wil daar écht niet elke week luidop moeten gaan zeggen dat je weeral bij gekomen bent 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *