5 maand

Where do I start, Where do I begin?

5 maand, bijna een half jaar. Lieve, lieve Jools ik kan het gewoon niet geloven. En om deze vermaandag te vieren, sliep je vannacht voor de ALLEReerste keer écht helemaal door!! Je laatste voeding was om 20u en hiernet heb ik je moeten wakker maken om 8u35. Bedankt en graag meer van dat!

Wat ga je snel, wat ben je toch tof! Bijna letterlijk elke dag toon je ons een nieuw stukje van jezelf. De afgelopen maand was super. Plots kon je weer iets nieuws of zagen we je oefenen om iets onder de knie te krijgen en plots was daar zelfs al je eerste tand. Een tand….Mijn dochter heeft een tand.

Ik kan soms vol verwondering naar je kijken. Verwondering om al je kunnen. Je bent zo groot en sterk. Je verbaast me gewoon elke dag opnieuw.

In je vierde levensmaand leerde je groentepap én fruitpap eten, bellen blazen en je omdraaien. Je ontdekte je voeten en je twee harige vrienden Frank & Henry. Uren (nu ja, minuten) kan je naar hen kijken. Henry, die al vanaf jouw komst hier ook door jou gefascineerd was, laat je steeds dichterbij komen. Je mag hem zelfs al even strelen. Ik zie een grote vriendschap ontstaan. Niet toevallig delen jullie dan ook een naam (Henry heet officieel Mister Henry Jools) Hij kreeg die naam in de tijd dat ik er nog van overtuigd was dat ik enkel jongens zou krijgen en ik de naam Jools nooit zou kunnen gebruiken.. Zodra ik over babies met jouw papa begon te dromen wist ik echter dat ik enkel dochters zou krijgen. Benieuwd of dit voorgevoel waar zal blijven.

Je kan ook heel vermoeiend zijn. Even was je zelfs in de war en dacht je dat dagen begonnen om 5u30 ‘s morgens. Gelukkig konden we je snel duidelijk maken dat iets langer slapen hier ten zeerste geapprecieerd wordt.

En ik weet écht niet of het kan, maar ik vind je steeds cooler en cooler.
Je bent geweldig omdat je ons ‘s morgens wakker maakt met gebrabbel en gelach en niet met geween. Meestal speel je dan nog een half uurtje braaf en blij in bed.
Je bent geweldig als we samen wakker worden na een dutje en je me zo lief en blij aankijkt wanneer ik mijn ogen opendoe.  Ik kan niet omschrijven hoe mega dat is. Want ook al is het soms nog donker, je ogen glinsteren gewoon!
Je bent geweldig wanneer je je papa ziet. Je vindt hem écht fantastisch, je lacht, je gibbert, je lijkt wel een verliefde tiener.
Maar ook als je aan het tutten bent en tegelijkertijd moet lachen om iets wat ik doe of zeg, vind ik je super cute. Omdat je zo breed wil lachen moet je heel hard je best doen om je tut niet te verliezen. Een grappig zicht is dat.
Je bent geweldig als je op je buik ligt en je ons in je gezichtsveld ziet verschijnen. Je kijkt dan zo trots en blij, die blik wil ik nooit vergeten.

Maar het allerbeste aan je is dat je zo verdomd schattig bent, dat je de minder makkelijke momenten zo doet vergeten. Dagen die om 5u30 begonnen? Huiluurtjes door eerst een sprongetje en dan de tandjes? I dont remember them? Do you?

We zijn nu officieel onze laatste maand fulltime samenzijn in…*SLIK* Wat is het toch snel gegaan. Ik herinner me nog zo goed, die ene avond in juni, net na de verkiezingen. Ik reed naar huis na het werk en had zeven eindeloze maanden voor me. Het leek toen een eeuwigheid, nu lijkt het voorbij gegaan in een knip. Het is een tijd die nooit meer terug zal komen, maar waar ik wel héél hard van genoten heb. Dankzij jou ervaarde ik die eerste maanden bevallingsverlof, écht als vakantie.

Gelukkig ligt er nog een hele fijne maand voor ons, lieve Jools. Een maand van lekker warm binnen zitten, kadootjes kopen, koekjes bakken, familiefeesten en hopelijk nog een paar vrije dagen voor de papa! Ik kijk er alweer héél erg naar uit en kan me amper voorstellen dat je binnen een maand NOG meer zal kunnen. Laat je me tijdig weten wanneer je naar de univ vertrekt?

een super dikke kus,
je mama

6 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *