Baby gebarentaal

Zoals ik eerder schreef, kocht ik een boek ivm baby gebarentaal. Een kleine maand gebruiken we nu regelmatig volgende gebaren: melk, poes, hoor!, muziek, licht, eten, moe/slapen.

Ik vind het soms wel wat moeilijk, omdat je voor veel gebaren twee handen nodig hebt. Vaak ben ik echter met jou alleen en een baby van bijna acht kilo vasthouden en ondertussen gebaren is niet zo simpel. Maar we doen het toch zo veel mogelijk. Je kijkt altijd zeer geamuseerd en geconcentreerd als ik zo’n gebaar doe. Net of je het echt probeert te doorgronden.

Sinds deze week ben ik vrij zeker dat je er iets van opsteekt. Ik merk namelijk een reactie die (voor mij toch) duidelijk aangeeft dat je het snapt. Zo zat je bijvoorbeeld een paar keer rustig in je relax of cosy seat te spelen toen ik MELK gebaarde terwijl ik zei: “tijd om te eten Jools. Ik ga jouw melk (gebaar) maken.” Meteen reageerde je met je typische, zagerige “ik ben ongeduldig, give me the milk now”- geluidje. En als  ik dan terug in de kamer kwam met de fles zat je al klaar met je mondje open.

Toeval? Ik denk het écht niet. In ieder geval, we zien wel hoe ver we er mee geraken, maar ik vind het alleszins super interessant en plezant om te doen. Ik kijk alvast uit naar jouw eerste gebaar (ik gok op poes of melk!).

Ook deze bloggende mama’s leren hun kids gebarentaal.

4 comments

  1. Iemand vanop mijn ex-werk heeft dit bij haar beide kindjes zeer consequent toegepast en creëerde zo een zeer vlotte communicatie met de babies/peuters, dus als je kan, volhoude, ‘t schijnt dat het loont 🙂

  2. Ja t lijkt me wel tof en ik heb altijd super interesse gehad in gebarentaal, maar nooit iets mee gedaan. Dit leek me goed moment om er eens iets mee te doen.

  3. Blijven volhouden – die van mij spreken soms nog gebarentaal! Ik had ook de indruk dat ze minder gefrustreerd waren toen ze in hun brabbelfase zaten. Als we iets niet begrepen, dan hadden we een gebaar om op terug te vallen…

  4. Ja ja, ik hou zeker vol! Zeker nu ik merk dat ze bepaalde dingen verstaat… Op melk en eten (uiteraard!) reageert ze écht al!! SUPER cool om te zien vind ik!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *