December

Eén December is het al…Niet te geloven gewoon!

Nog niet zo lang geleden kwam ik thuis en lagen er zeven eindeloze maanden op me te wachten. Vol spanning, want jij zat er aan te komen. Natuurlijk wist ik toen nog niet hoe cool jij wel niet zou zijn anders had ik zeker niet zo geduldig kunnen zijn.

Maar nu is het dus al December. Een belangrijke maand voor ons. Onze laatste fulltime maand samen. Jij en ik…ik zal het missen hoor! Maar ook de maand waarin we waarschijnlijk de eerste resultaten van genetica zullen krijgen. Voor wie het niet weet, we hebben nogal een lange weg afgelegd bij de making of Little Miss Jools.

Hopelijk hebben ze deze keer wél de testen gedaan die ze moeten doen, want ik ben toch wel héél benieuwd. Benieuwd en vaak ook ongerust. Er zijn namelijk vier mogelijkheden (in volgorde van gewenstheid):

1) je hebt helemaal niets
2) je hebt enkel jouw papa’s bloedziekte (Hemoglobine D)
3) je hebt enkel mijn bloedziekte (Talacemie)
4) je hebt een combinatie van ons beiden “gekregen”

In de meeste gevallen zal je weinig of geen last hebben, maar het is optie vier die me zorgen blijft baren. De dokters waren aanvankelijk nogal onheilspellend toen ze de Hemoglobine D ontdekken. Op zich niets gevaarlijks of zelfs vervelends, ware het niet dat het dat wél kon zijn in combinatie met mijn talasemie. In héél de medische geschiedenis vonden ze namelijk maar 13 gevallen terug van mensen in ons geval. DERTIEN….Bij sommige waren er wél zeer ernstige problemen ontstaan.

Daarom hebben ze toen dus ons beider DNA onderzocht om te zien in welke mate wij allebei onze afwijking hadden en wat dat dan zou kunnen geven in combinatie met elkaar. Gelukkig bleek de situatie die ons eerst geschetst was een worst case scenario te zijn en de uitslag viel véél beter mee dan waar ze ons hadden op voorbereid. Conclusie was dat het een beetje afwachten was, maar dat het wel leefbaar zou zijn. We mochten gewoon zwanger worden.

Dus normaal gezien zal alles wel ok zijn, maar soms, als ik zie hoeveel uren en uren jij kan slapen, dan maak ik me toch zorgen. Ik wéét dat babies veel slapen, maar jij kan er toch écht wel wat van. Daarom zal het goed zijn als we de eerste resultaten krijgen (het échte onderzoek kan blijkbaar vanaf 1 jaar). Hopelijk kunnen ze mij dan geruststellen en kunnen we die verschrikkelijke maanden nu écht achter ons laten.

In ieder geval: deze maand wordt onze maand lieve Jools. Lekker genieten en niet te veel op de kalender kijken. Deze dagen pakt niemand ons nog af, dus we kunnen er maar beter het meeste uithalen!

6 comments

 1. Ik hoop met jullie mee! Bij ons is het ook allemaal niet van een leie dakje gegaan… Maart 2005 klaar om er in te vliegen. De natuur besliste er echter anders over. Het waren 4 lange, harde jaren, maar Pia was het wachten waart. Hopelijk kunnen jullie snel jullie zorgen achter jullie laten!

 2. Amai, vier jaar dat is ook niet niets. Bij ons uiteindelijk “maar” een jaar. Maar op een bepaald moment kregen we héél slecht nieuws. Achteraf (na een maand) bleek dat de situatie zoals die dokter ze had voorgesteld slechts een worst case was (waar we IVF/ PGD zouden moeten doen), maar een maand lang dachten wij dus wél dat dat onze situatie was.

  Uiteindelijk dan nog’s mega super hoeresjance gehad toen bleek dat ik spontaan zwanger was geworden ondanks mijn PCO….

  Ben dus al benieuwd hoe het bij een volgende zal gaan….

  Gelukkig hebben we wél allebei een super dochter in de plaats gekregen hé!!!

 3. Yep, en die pakken ze ons niet meer af… Bij ons is er gelukkig ook geen IVF aan te pas gekomen. Ben ook ZEER benieuwd hoe lang het volgende keer gaat duren…

 4. Amai, wat een verhaal…
  Het doet mij nog maar eens beseffen dat we onze pollekes mogen kussen dat ‘wij’ twee keer zo vlot en snel zwanger geraakt zijn.

  Ik hoop met je mee dat het genetisch resultaat de optie 1 is!

 5. boe jawel, ik moet toen al wel hier aant lezen geweest zijn. Ik zal dat gemist hebben ofzo. Poeh ja, lastig en spannend. Helemaal niet leuk. Ik duim ook volledig mee voor optie 1

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *