Tips?

Sinds daarnet ben ik officieel op zoek naar een babysit. Maar hoe begin je daar eigenlijk aan? We wonen nog maar enkele maanden in deze stad en kennen hier maar weinig volk. Tis dus niet dat we via via iemand kunnen vragen. Ik heb al’s goed rondgekeken in onze straat, maar iedereen hier is ofwel oud, ofwel zelf een heel jong gezin (dus zonder tienerdochters die eventueel zouden babysitten) Ik heb net een aantal meisjes (jongens vind ik toch een rare gedachten voor één of andere reden?) gemaild via zo’n oppassers site.

Ik heb hen gevraagd hoe oud ze zijn en of ze al wat ervaring hebben. Maar wat dan?
Kan je zo iemand vragen om al’s langs te komen om gewoon kennis te maken? Of om eventueel eens te babysitten terwijl je zelf thuis bent? Het lijkt me allemaal zo raar?

Dus bij deze: iemand al ervaring met babysits? Waar hebben jullie iemand gevonden? Hoe oud moet een babysit voor jullie zijn? Waar letten jullie op? ….Alle wijze raad is welkom, want ik wil mijn dochter natuurlijk alleen maar in goede handen achterlaten hé!!!

11 comments

 1. Ja dat heb ik ook al overwogen. Misschien toch gewoon maar’s doen. Ben nu aan het mailen met een meisje, 21 jaar en studeert verpleegkunde. klinkt ook wel goed. Heb gevraagd of we’s kunnen kennismaken eerst. Dus dan zien we wel weer verder hé? Nu nog’s uitzoeken wat een gangbaar babysit tarief is…? Anyone?

 2. Bij ons is het nog steeds gewoon familie van mij of Bart. En mijn buurvrouw wil ook soms even opletten. Qua babysit heb ik al wel goede dingen gehoord over de service van de CM.

 3. Via de gezinsbond? Gewoon effe googlen. Heb ik zelf jaaaaaren voor gebabysit. Je moet je wel lid maken van de bond. Kost 35 euro per jaar, maar je krijgt op veel plaatsen korting. Babysit via de bond kost 3 euro per uur.
  Wij zitten met hetzelfde probleem (nieuwe stad) en gaan het zo oplossen.

 4. @ Sara: via gezinsbond vind ik zo vervelend dat je op voorhand niet weet wie je krijgt? Toch? Wat als je dan je deur opent en je denk “no way dat ik bij u mijn lieve baby achterlaat?!” Dan sta je daar toch voor voldongen feiten? Of kan je via de bond ook iemand leren kennen waarmee je dan eerst is kennis kan maken?

 5. Wie? Collega’s hun dochters en zonen. Of kennissen. Nichten en neven. Weet ik veel waar ge ze haalt, gewoon rondbellen:)
  Hoe oud? Tgo, sommige meisjes kunnen echt al op hun 14-15 jaar komen babysitten hoor. Mijn babysit is op haar 14de begonnen en komt nu, 4 jaar later nog steeds. Maar tis wel een volwassen en verantwoordelijk meisje dus…
  Hoeveel? Ja dat zei ik al op twitter. 3 en na 12 uur 3,5 per uur.

  En voor de rest, een kwestie van vertrouwen. Als je de persoon in kwestie van ergens kent, is het al gemakkelijker om die persoon te vertrouwen enal. Dat is wel belangrijk. Laat ze desnoods eerst op een moment komen als jij ook thuisbent en dan kan je zien wat je van haar vind he!
  Veel succes.

  Als ge nog vragen hebt mag je altijd mailen. Ondertussen heb ik al 4 vaste babysits dus ik denk wel dat ik wat ‘goeie’ raad kan geven…

 6. Super! Ik wist dat dit de manier was om wijze raad te krijgen van ervaringsdeskundigen 😉

  Probleem is dus écht dat wij ergens gaan wonen zijn waar we (buiten één vriendenkoppel) niemand kennen. Familie en vrienden wonen dus allemaal écht niet in de buurt. Uiteraard gaat ze soms ook naar daar, maar tis soms toch wel makkelijk om gewoon iemand te hebben die bij u thuis komt hé.

  Ben nu aan het mailen met iemand en heb inderdaad gevraagd of ze al is in het weekend kan komen kennismaken. Benieuwd wat daar van komt dus! Maar: super bedankt voor alle tips al! Ik hou jullie op de hoogte!

 7. Toen ik babysitte bij de Bond ging ik steeds bij dezelfde gezinnen oppassen. Of ik op voorhand eerst kennismaakte, weet ik niet meer. Maar ik vond het zelf zo leuk toen dat ik het terug via deze weg wil proberen.

 8. Altijd een kennismakingsgesprek plannen. Klikt het, klikt het niet? En veel kritische vragen stellen, je hoeft de sympathieke niet uit te hangen, je zoekt tenslotte iemand die verantwoordelijk is voor je kind.

  Referenties vragen en die mensen effectief contacteren.

 9. ikzelf heb ook jaren bij de gezinsbond gebabysit en we moesten zelfs een heuse opleidingsdag volgen 🙂
  ook het nummer van het anti-gifcentrum moesten we van buiten kennen 😉
  ik heb zelf nooit een kennismakingsgesprek gevoerd met de ouders (de meeste waren ook niet meer van de kleinsten, dus als je je daar goed bij voelt, gewoon ff bespreken met de bond)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *