Tip!

Laatst vroeg Annava welke dingen iedereen zou aanraden bij de komst van haar nieuwe baby. Ik antwoordde zoals velen met praktische babyspullen (draagdoek, tummy tub, puckababy…)

Maar ik trek mijn woorden (een klein beetje) terug. Wat ik nog het ALLER belangrijkste vind in tijden van zwangerschap en kleine baby is: “Zorgt dat ge ne goeie zetel in huis hebt!”

Man, onze zetel en ik, wij hebben al vele uren doorgebracht samen. Niet omdat ik veel luier overdag (helaas) Wél omdat (hoog)zwanger zijn en een kleine baby in huis hebben vaak (please tell me dat ik niet de enige ben?!) gelijk staat aan slapeloze nachten.

Het begint al tijdens de zwangerschap. Hoe vaak ik niet midden in de nacht wakker werd (van bekkenpijn, van maagzuur, zomaar) en niet meer in slaap kon geraken. N.I.E.T. En dan was het nog maar 2u ‘s nachts. In het donker sloop ik dan naar beneden en kroop ik lekker bij de katten in de zetel. En telkens vond ik nog enkele uurtjes rust.

En nu, als Miss Jools weer eens beslist dat de dag mag beginnen, ook al is het nog maar 5u30 ‘s morgens. Ook dan zijn de zetel en ik beste vriendjes. Terwijl Jools in haar parkje speelt en knuffelt en snoozed (want meestal ligt ze na een tijdje zelf weer in slaap!) probeer ik nog wat bij te slapen in de zetel.

Dus als er iets is, wat ik niet zou kunnen missen, dan is het wel onze grote, comfy zetel!

3 comments

  1. Ik ben het daar zo gigantisch mee eens! Het aantal uren dat ik in de zetel heb doorgebracht, hoogzwanger en net bevallen.
    En vooral als je net bevallen bent, is een goede zetel noodzakelijk. Die van ons was te diep, dus met pasgeboren baby (en iets anders wat ik hier niet wil vermelden)uit de zetel komen, was de hel.
    Geweldige tip, Jessie.

  2. Inderdaad!
    Ik heb zo’n oude schommelstoel in mijn living staan mét goede kussens in. Zaaalig om te wiebelen en de meeste baby’s vinden dat toch ook. Niet waar?

  3. Ik heb het de eerste 5 maanden van mijn zwangerschap zonder zetel moeten doen, wegens pas verhuisd en wachten op levering… Niet gemakkelijk. Een zetel staat dus voor mij gelijk aan heaven!!!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *