Gedaan!

Binnen zes weken zit het er op: mijn bevallingsverlof!

5 januari word ik weer op het werk verwacht. En daarom heb ik besloten dat ik maar’s terug écht in gang moet schieten. Aangezien Jools een super makkelijke baby is, waren vooral de eerste maanden écht “verlof”. We hadden de tijd van ons leven, sliepen uit (écht, maar uiteraard wél met nachtelijke intermezzo’s), deden terrasjes samen, gingen op bezoek en op stap dat het een lieve lust was. Sinds enige tijd werden de nachten echter zwaarder (of ik was gewoon al moeër) waardoor ik dus weinig in actie schoot overdag. Maar dat moet vanaf nu veranderen.

Vanaf nu ga ik minder tijd achter de computer doorbrengen, ga ik écht werken aan een goed ritme voor Jools (in de hoop dat de nachten toch wat beter zijn tegen dat ik terug ga) en ga ik meer gedaan krijgen in het huishouden hier. Want tot nu toe, liet ik al wel eens wat liggen tot als het weekend was.

Dus vanaf morgen zet ik de wekker (als ik al tot dat uur kan slapen) en laat ik de dag beginnen zoals het zal moeten als we elke dag richting Brussel moeten rijden. Tot nu beleefden we elke dag dolle avonturen en was een vast ritme nogal ver zoek. Vanaf nu zal Jools toch écht wel elke dag op hetzelfde uur haar bed in moeten op vaste tijden in bad en op exact hetzelfde uur opstaan.

Hopelijk werpt dat zijn vruchten af!

Dit gezegd zijnde: ik zal me dan maar’s gaan aankleden zeker 😉

12 comments

 1. Goed bezig!!Wij sliepen tijdens mijn bevallingsverlof ook makkelijk tot 10-11u (wel eens een BVmoment tussen, maar we bleven lekker liggen).
  Geniet er toch nog maar van hoor, daar is niets mis mee ;-)!

 2. Helaba, een tijdje geleden had ik ook dat voornemen, maar nu doe’k het gewoon op mijn tempo. Ik geraakte keihard opgefokt van alles dat nog moest gebeuren e.d. geniet nog maar een beetje van al je vrije tijd met Jools! Uiteindelijk komt die tijd toch nooit meer terug hé, en dat huishouden loopt niet weg 🙂 Ik zorg er wel voor dat ze een zekere ritme heeft, zeker naar de avond toe (badje enzo), maar voor de rest gebeurt hier alles hoe het mij en Elise uitkomt 🙂

 3. Voor je t weet ben je zo’n ritme weer gewoon. Ikzelf heb daar eigenlijk niet echt iets speciaals op voorhand voor gedaan. Eens ik terug aan twerk ging liep dat eigenlijk behoorlijk vlot. Dus nu alvast nog wat genieten hoor!

 4. Hier ook geen structuur, hoor. Buiten dat Pia meestal rond 22u aan hare nacht begint! Normaal gezien ben ik zeker tot februari thuis, misschien tot maart. Ben dus niet echt gehaast en doe lekker structuurloos voort…

 5. Ritme, structuur – ben ik helemaal voor. Mijn oudste lag op de neonatale en daar heerste bijna een militair regime. Dat hebben we thuis verder gezet en dat was een droom! Bij de jongste heb ik hetzelfde schema bovengehaald en met een klein beetje verschuivingen zijn we ook vanaf dag 1 dat ze thuis was aan structuur gaan werken en daar dragen we tot op de dag van vandaag de vruchten van. Nu nog loopt alles als klokwerk bij ons: weekdag, zondag op hetzelfde uur slapen, eten, etc. en ze zijn nu 5 en 3. Het is een aanrader!

 6. Probleem is dat wij normaal helemaal geen structuur mensen zijn. Aangezien we allebei voor “den tv” werken hebben we meestal de meest onregelmatige uren wat zich dus ook vertaald in héél onregelmatig leven in het algemeen. Voor Jools wil ik toch wel een poging doen, omdat ik wel geloof dat dat voor zo’n kleintje toch beter is.

  Afin, we shall see. We doen ons best!

 7. Eigenlijk toch een zalige uitvinding he, dat bevallingsverlof! Lekker de tijd om in alle rust te genieten van je kindje en te doen waar je zin in hebt. Van mij mochten ze daar nog een paar weken aanbreien… En dat ritme komt vanzelf wel eens je terug aan het werk bent. Genieten moet je nu doen, maar da’s niet moeilijk he, met zo een kleintje in huis 🙂

 8. @JeMaMuse: kan je mij eens meer vertellen ivm die vaste structuur (zie mijn nieuwe post)? Hoe ging dat dan in zijn werk? Wat zijn voor jou de grote voordelen?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *