Gent vs Tienen

(I cant believe i’m going to write this!)

Of ik Gent niet mis? wordt er mij soms gevraagd. Want ja, Gent en ik, dat was big love moet je weten. En toen kwam die andere big love en voor ik het wist woonde ik in Wilsele…..En daarna (nog erger!) in Tienen. Wat een neerwaarse spiraal durf ik soms te grappen. Maar eerlijk? Ik woon hier eigenlijk KEI graag. Omdat ik hier in een schoon herenhuis kan wonen ipv in een klein even duur krot. Omdat wij hier nen tuin hebben met daarachter een park ipv een koerke. Omdat ik hier op wandelafstand van t stad kan wonen en toch konden wij dit huis betalen. Omdat ik nu twintig minuten onderweg ben naar t werk ipv drie uur als het file is. Omdat er hier kei veel te doen is in Downtown Tienen (écht!), omdat we hier ook vrienden op wandelafstand wonen hebben, omdat het hier een toffe straat is, omdat het uiteindelijk toch zo ver niet is van alles en vooral: omdat het hier écht niet zo marginaal is zoals wij wel eens vreesden.
Had iemand mij een paar jaar geleden gezegd dat ik ooit in TIENEN een huis zou kopen, ik had hem laten interneren. Had iemand mij gezegd dat ik écht graag in Tienen zou wonen, ik had hem laten interneren en de sleutel weggegooid. En toch…Tienen & I we’re doing fine.

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *