9-7-9


…de dag dat onze Juliette aka Jools besloot dat het eindelijk zo ver was: she was coming!
S’avonds had ik al wat weeën, zoals al vaker die laatste week. Op tijd in bed gekropen en rond 2u30 werd ik wakker omdat ik naar de WC moest. Toen ik terug in bed kroop, lag ik op mijn zij. Ik voelde dat er iets niet juist was, want dit deed heel veel pijn. Toen ik me op mijn rug draaide voelde ik plots dat mijn water brak: het langverwachte startschot dus!

Opgestaan, Sven wakker gemaakt (die lag beneden in de zetel te slapen) en Annemie een eerste keer gebeld.
We moesten rustig afwachten en haar drie uur later opbellen.

We kropen terug in bed, maar van slapen kwam niet veel in huis: tegen 3u30 had ik echt wel weeën. en door het gebroken water was het ook al niet zo comfortabel meer. Bij elke beweging kwam er nog wat vruchtwater, dus fijn is anders. Dan maar beneden in de zetel gaan zitten. Rond 5u30 kwamen de weeën al redelijk regelmatig, dus toen we Annemie opbelden zei ze dat we mochten afkomen. Nog snel alles in de auto zetten en de laatste spullen verzamelen en wegwezen.

Gelukkig was het nog maar 6u smorgens toen, want de rit in de auto vond ik niet aangenaam. Zeker aan het rood licht voelde ik mij nogal bekeken, zo puffend in de auto.
Aangekomen bij Annemie bleek dat ik al een drie tal centimter had, dus er was toch al wat vooruitgang: OEF!
We gingen naar de bevallingsruimte en ik kroop het super comfy bed in. Daar bleef ik enkel uren liggen (denk ik toch?!) en toen er weer wat vooruitgang was, mocht ik het bad in. Lekker zalig, al bleven de weeën goed doorzetten.

Ondertussen bleek dat Jools zich tot sterrekijker gedraaid had en dat ze een beetje scheef lag. Zeer frustrerend dus allemaal, want dit maakte dat er geen vooruitgang kwam.

Om een lang verhaal kort te maken: ik ging nog van het bad, naar het bed, terug in bad, naar de baarkruk en uiteindelijk terug in bed, alwaar onze Jools uiteindelijk om 17u51 geboren werd: OEF!!

Ze was 52 centimeter en maar liefst 4 kilo 210!!! Haar hoofdomtrek was 37 centimeter, wat heel groot zou zijn?

SHE is PERFECT!!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *