Making the baby, part IIIIIXXXXXX

11 maanden later en nog no way closer to having a baby….
It still sucks big time, i tell ya!

Stand van zaken?
Genetica is nu bezig om te onderzoeken hoe erg onze beide afwijkingen zijn….Dit onderzoek ging ongeveer een drietal maanden duren, dus als alles goed zit, hebben we eind augustus EINDELIJK nieuws.
En daar hangt zowat ALLES van af…..

Best case: zowel bij mij als bij hem blijkt onze bloedziekte maar in een lage graad te zijn…..In this case: there are multiple options…..en options are good!

Worst case: onze beider afwijkingen blijken in vrij erge tot erge mate te zijn. Waarna gentetica nog tot 1 jaar en enkele maanden onderzoek zal moeten verrichten om een test te ontwikkelen voor ons zodat we via IVF/PGD een baby kunnen maken.
Dit zou (uiteraard) geen goed nieuws zijn, omdat we dan a) nog KEI lang moeten wachten tot we nog maar kunnen beginnen proberen en b) IVF/PGD is ook helemaal niet makkelijk en waarschijnlijk zullen er meerdere pogingen nodig zijn om ons zwanger te laten zijn….ZUCHT….we spreken in dit geval over een meer-jaren project, wat ik absoluut niet zie zitten….

Previously:
(wat hier aan vooraf ging: oktober 2007 besluiten we EINDELIJK er voor te gaan, gelukkig was ik al langere tijd met de pil gestopt (om de rommel uit mijn lijf te krijgen) zodat ik vrij snel doorhad dat er iets mis was. Ik was super onregelmatig en bleek PCO te hebben. Een eerste slag in het gezicht, al zou ik er nu alles voorgeven om MAAR PCO te hebben…..Wegens niet tevreden over dokter in H.H ZKH leuven, overgeschakeld naar Gasthuisberg waar enkele maanden van onderzoeken volgden. In mei 2008 waren we dan eindelijk bezig met behandeling en alles zag er super goed uit! Net voor de allereerste-met pillen en spuitjes-tot stand gekomen eisprong- kregen we het onheilspellende telefoontje: er was iets gevonden in Lief zijn bloed….Dit was geen goed nieuws aangezien we al wisten dat ik zelf ook een erfelijke bloedziekte had. Wat blijkt nu? Ik heb een erfelijke bloedziekte (te weinig hemoglobine) die enkel voorkomt in middellandse zeegebieden……En Lief blijkt nu een erfelijke bloedziekte (anders hemoglobine) die normaal enkel voorkomt in Aziatische gebieden?!?!! What are the fucking odd, huh?!
En nu is het dus afwachten tot augustus 2008….And i SO SO SO hope dat we goed nieuws krijgen, want anders weet ik het ook niet hoor….. :-((((

Dus: Thumbs up people!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *